Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

ΠΕΡΙ ΚΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΙΡΩΝ...Η ΚΑΙΡΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ...

Και επειδή είμαστε λιγάκι μίζερος λαός θα πρέπει έστω και λίγο να συνειδητοποιήσουμε που βρισκόμαστε γεωγραφικά. 
Βρισκόμαστε στο νότο, με τα νότια παράλληλα της Κρήτης να απέχουν 280 χμ περίπου από τις ακτές της Λιβύης, απόσταση μικρότερη από Αθήνα - Τρίκαλα. Οι Ευρωπαϊκοί και Βαλκανικοί χειμώνες ρίχνουν τα αποφάγια τους στην Ελλαδίτσα μας...Τα χιόνια πλέον στα πεδινά είναι σπάνια και χωρίς διάρκεια του 24ωρου, ψιλοχιόνια 2-3 ημερών το πολύ... ειδικά τα τελευταία χρόνια πλην πολύ σπανίων περιπτώσεων.
Δηλαδή τι είδους χιόνια να περιμένει κανείς σε τοπίο με ελιές πλέον και στα Τρίκαλα - μέχρι το Ζιόλι και Καλοέρς - και φοίνικες. 
Έχουμε όμως και αντιθέσεις. Τα βουνά μας ευτυχώς δέχονται ακόμη κάποιες ποσότητες χιονιού κι εκεί βέβαια μειωμένες. Μπορούμε με εκδρομικό σχέδιο και οικονομικά σχετικά να τα προσεγγίσουμε και να απολαύσουμε τα χιονισμένα τοπία !! 
Έχουμε όμως τη μανία να θέλουμε χιόνια στην πλατεία των Τρικάλων,  στην Ασκληπιού, δίπλα στην παραλία του Βόλου, στο Σύνταγμα και στην Αριστοτέλους. Πρακτικά έχουμε μεταλλαχθεί σε HOMO APARTMENTUS και θέλουμε το χιόνι μέσα στο σαλόνι μας κι αν είναι δυνατόν να έχουμε φουλ θέρμανση και αυτό να μη λιώνει...Το θέλουμε δίπλα στο τζάκι και όχι στον φυσικό του χώρο στη φύση...
Το θέλουμε παντού στα πεζοδρόμια αλλά να έρθει ο Δήμος να μας ανοίξει διαδρόμους...Σημεία των καιρών !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου